© 2014 by BLIND BOOKS EDICIONS
 

Mikhaïl Kuzmín

Iaroslavl 1872-Sant Petersburg 1936

Poeta, prosista i músic rus. Va començar com a compositor, però al tombant de segle es va posar a escriure versos i va esdevenir, en poc temps, una figura literària cabdal de Sant Petersburg i un dels seus principals representants per la seva contribució a l'edat de plata de la literatura russa. Modernista eclèctic i innovador va quedar conservat com una raresa enmig del nou entorn soviètic.

Reconegut per escriure la primera novel·la russa de temàtica homosexual, Крылья l'any 1906.

 

.

Lluís Gay España

Barcelona, 1988

Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, especialitat en dibuix. Destaca la seva passió desbocada per l'antigor i les imatges d'èpoques passades, així com el seu entusiasme pels automòbils, les locomotores, el jazz i les avantguardes russes. Ha realitzat dibuixos per diverses publicacions com ara "Revival of the machine". També ha presentat els seus treballs vinculats a l'estètica del Jazz i la Itàlia dels anys 50 en diverses exposicions individuals.

 

.

Miquel Àngel Llauger

Palma de Mallorca, 1963

És poeta, traductor i crític literari. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears. Ha publicat cinc reculls de poemes, a més d'haver fet incursions als terrenys de la narrativa i de la poesia satírica. Ha traduït de l'anglès poemes d'Edward Lear, Lewis Carroll, Edgar Lee Masters i d'altres.

 

.

Marion Jdanoff

França, 1981

Actualment viu i treballa a Berlín, on codirigeix Palefroi, un col·lectiu artístic que treballa per publicar llibres serigrafiats i gravats en edicions limitades. Es considera autodidacta i es qüestiona sovint el sistema de creences vinculat a la ciència moderna. Ha publicat una quinzena de llibres il·lustrats.

 

.

Xènia Dyakonova

Sant Petersburg, 1985

És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Autora de tres poemaris en llengua russa, en català ha publicat traduccions de relats de Txékhov i Tolstoi, així com una antologia poètica d'Aleksander Kuixner. Imparteix classes a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. L'any 2016 guanyà el Premi Vidal Alcover de Traducció.

.

Miquel Pang Ly

Barcelona, 1980

Il·lustrador nascut a Barcelona  de mare cambodjana i pare xinès. El seu interès principal és explorar les profunditats d'una història i l'inconscient a través del dibuix. Ha estat premiat amb l'American illustration (2015, 2013), el Bologna Children's Book Fair (2014), Latin American (2016, 2015, 2013), Premio Nazionale delle Arti 2012 per il design della comunicazione, el Premi Junceda (2016), entre d'altres.

 

.

<

Oriol Prat Altimira

Sant Esteve de Palautordera, 1981

Va estudiar Filologia catalana i es dedica a la docència i a la recerca. Ha donat a conèixer els seus poemes a través de revistes com ara Reduccions, Barcelona Review o la Revista de Catalunya, entre d'altres. L'any 2008 va ser guardonat amb el premi de poesia Antonio Vilanova de la Universitat de Barcelona.

 

.

Alèxia Garriga Saura

Barcelona, 1988

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona finalitza al Japó els seus estudis especialitzats en performance. El dibuix del natural l'acompanya en molts dels seus projectes i els uneix en una línia infinita trèmula i contundent alhora. Actualment viu i treballa a Berlín. 

 

.